Over Rik Koen

Mijn verhaal

"Ik ben begonnen met trainen bij Kartcentrum Lelystad"

Een passie en liefde voor autosport. Ja, dat heb ik. Ik ben al van kleins af aan met auto’s bezig. Mijn vader heeft een autobedrijf met exclusieve (race)auto’s, waar ik al heel lang rondloop. Vaak gingen we samen proefrijden en zei ik: ‘Geef eens even vol gas!’. Inmiddels kan ik zelf ook vol gas geven. Op het circuit, natuurlijk!

Als ik aan het rijden ben, vergeet ik alles en ben ik alleen maar met snelheid bezig. Daar krijg ik energie van! De kick die het geeft als ik iemand inhaal op een plek waar hij het niet verwacht, is voor mij onbeschrijflijk!

Mijn eerste stapjes in de racewereld waren op de kartbaan. Op mijn vijfde ben ik begonnen met karten. Dit wilde ik al heel lang, maar ik was lange tijd te klein. Ik begon in een aangepaste kinderkart, omdat ik anders niet bij de pedalen kon.

Vanaf mijn achtste rijd ik wedstrijden. Eerst in de viertakt, later ben ik overgestapt op tweetakt karts. Toen werd het echt serieus. Ik reed voor ons eigen team: K en K Motorsport. Deze naam heeft mijn vader bedacht toen hij zijn eigen autobedrijf Koen Exclusief opstartte en als droom had ooit een eigen kartteam te hebben.
Ik heb vijf jaar gekart. Mijn doel toen: ooit rijden in de 24 uur van Le Mans!

Ik denk met heel veel plezier en trots terug aan de jaren dat ik gekart heb. Mijn absolute hoogtepunt was in 2016, toen ik een ticket won voor het WK in Sarno. Die week, in Italië, heb ik echt het meeste geleerd. In de finale mocht ik als zesde starten. De race ging niet zoals ik gehoopt had, maar ik heb er wel veel aan gehad.

Toen ik 14 werd, kon ik mijn autosportlicentie gaan halen. Ik vond het geweldig om voor het eerst op Circuit Zandvoort te mogen rijden. Mijn eerste meters in een echte raceauto! Ik wist het toen zeker: ik wil professioneel autocoureur worden!

Al snel kwamen we in contact met trainer Cor Euser. Cor moest uiteraard gaan kijken of hij iets in me zag. “Hij is een ruwe diamant die geslepen moet worden”, waren letterlijk zijn woorden. Samen met Cor besloten we dat ik in de Ford Fiësta Sprint Cup ging rijden. Deze cup heeft veel jonge rijders en is zeer competitief. Ik was de jongste rijder van het veld en reed vanaf het begin vaak voorin het veld. Ik heb op een aantal circuits het baanrecord met mijn Ford Fiësta gereden.

"Totdat ik voor mijn veertiende verjaardag mijn autosport licentie mocht halen"

In deze cup heb ik twee seizoenen gereden. Toen kwam de uitbraak van het coronavirus en liep alles anders. Het seizoen werd uitgesteld. Om toch bezig te blijven met racen, werd mijn oude simulator vervangen door een nieuwe simulator. Daar train ik heel vaak in. In 2021 kreeg ik de kans om Formule 4 te rijden in het Spaans kampioenschap bij MP Motorsport. Iets wat ik nooit had verwacht. Ik niet, maar mijn trainer (Cor Euser) die altijd bleef volhouden dat ik een Formule jongen ben, wel! Iets waar ik nooit van durfde te dromen, werd nu werkelijkheid!

Het was een jaar met ups en downs! Normaal gesproken stap je vanuit de kart meteen over naar de Formule auto’s, maar ik niet. Het was dus even wennen om vanuit een toerwagen in een Formule auto te rijden, maar aan het einde van het seizoen ging het steeds beter. Ik heb veel geleerd en had graag nog een jaar Formule 4 willen rijden, maar door omstandigheden is het maar bij één jaar gebleven.

Dankzij een telefoontje van Paul Geeris krijg ik nu de kans om bij PG Motorsport in de Porsche Benelux Cup mee te rijden met een Porsche 992 GT3 cup auto. Op dit moment ben ik de jongste rijder in het veld met de minste ervaring, maar ik zal er alles aan doen om te laten zien dat ik al mee kan strijden met de ervaren rijders. Ik ben iedereen die mij al jaren steunt nog steeds heel erg dankbaar. Porsche ligt heel erg dicht bij het bedrijf van mijn ouders en mijn Le Mans Droom.

Rik Koen aan het woord

Ik heb de passie voor de sport omdat ik al vanaf kleins af aan met auto’s bezig ben. Dit komt ook omdat mijn vader een autobedrijf met exclusieve auto’s heeft. Van jongs af aan loop ik daar al rond en help ook regelmatig mee. Het leukst vind ik nog steeds als mijn vader gaat proefrijden. Dan zeg ik altijd: ’Geef even vol gas!’ Nu mag ik zelf gas geven. Op het circuit dan, want ik ben nog geen 18!

Toen ik de eerste keer zelf het circuit op ging met hoge snelheid, voelde het meteen goed. Dankzij iedereen die mij al steunt vanaf het karten, kon ik in de Fiësta Cup rijden en heb ik laten zien dat ik een mooie strijd kan leveren in de kopgroep. Als ik aan het rijden ben, vergeet ik alles en ben ik alleen maar met snelheid bezig. Daar krijg ik energie van! De kick die het geeft als ik iemand inhaal op een plek waar hij het niet verwacht, is voor mij onbeschrijflijk! Nu, twee jaar later, krijg ik de kans om Formule 4 te rijden. Iets wat ik nooit had verwacht. Ik niet, maar mijn trainer (Cor Euser) die altijd bleef volhouden dat ik een Formule jongen ben, wel!

Bij MP Motorsport kreeg ik de kans om te testen in Barcelona. Normaal gesproken stap je vanuit de kart meteen naar de Formule, maar ik niet. Het was dus even wennen om vanuit een toerwagen een Formule auto in te gaan, maar na een aantal rondjes begon het al lekker te wennen en einde van de dag zat ik bij de snelsten van het team. En dat terwijl alle andere rijders er al een aantal testdagen op hadden zitten! Mijn gevoel bij MP Motorsport was heel goed. Ze zijn heel sociaal en hadden afgelopen jaar het beste team van de Formule 4 in Spanje. Ook is het een echt Nederlands team waar ik mee door kan groeien tot de Formule 2! Samen met MP Motorsport, Cor Euser en iedereen die mij steunt wil ik de strijd aangaan in het Spaans Formule 4 kampioenschap!

Prijzen

09-2020 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 8 uurs race Algemeen
08-2020 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 8 uurs race Sportklasse
2020 - 2e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Junioren
2020 - 3e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Algemeen
2019 - 5e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Algemeen
08-2019 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 10 uurs race
2019 - 3e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Junioren
2016
Ticket voor WK Minimax
2016 - 3e plaats
Minimax
2016 - 1e plaats
Minimax Rookie
2015 - 2e plaats
Micromax
2014 - 3e plaats
Micromax Rookie
0 X
Podium
0 X
P1
0 X
P2
0 X
P3