Over Rik Koen

Over Rik

Biografie

"Ik ben begonnen met trainen bij Kartcentrum Lelystad"

Ik ben op mijn vijfde jaar begonnen met karten. Eerst kartte mijn broer, maar die vond er niks aan.
Ik wilde heel graag karten, maar ik was steeds te klein. Pas toen ik vijf jaar oud was, paste ik in een Kinderkart. Zelfs toen moest mijn vader nog alles veranderen, zodat ik goed bij de pedalen kon.

Tegenwoordig hebben ze ook voor kinderen vanaf twee of drie jaar Puffo’s, die waren er toen nog niet. De eerste jaren mocht ik nog geen wedstrijden rijden. Ik ben begonnen met trainen bij kartcentrum Lelystad. Ik was erg lomp in het begin en na een half uur vloog ik al over een hobbel heen en reed de pitstraat in en zij tegen mijn vader: “Mijn as is krom!” Mijn vader keek een keer en zei dat er niks aan de hand was en ik moest weer verder rijden.

"Totdat ik voor mijn veertiende verjaardag mijn autosport licentie mocht halen"

Achteraf was mijn as wel krom en mijn vader bood zijn excuus aan. We lachen daar nog vaak om. Pas in het jaar dat ik acht werd ben ik begonnen met wedstrijden. Eerst in de viertakt en later ben ik naar de tweetakt gegaan. Vanaf dat ik naar de tweetakt ging werd het echt serieus. Ik reed voor ons eigen team, K en K Motorsport. Ik ben begonnen in de Micromax klasse toen ik negen was. Ik heb twee jaar Micromax gereden, een jaar Minimax en toen Junioren. Mijn droom was om ooit de 24 uurs van Le Mans te rijden.

Mijn hoogtepunt van de jaren dat ik gekart heb, was in 2016 toen ik een ticket had gewonnen voor het WK in Sarno. Die week in ItaliΓ« heb ik het meest geleerd. Ik reed de hele week top 10. In de finale mocht ik als zesde starten. Jammer genoeg maakte ik na een paar ronden een klein foutje, waardoor er een hele groep voorbijkwam en een achterblijver – die niet op zat te letten – mij aanreed. Toch is dit moment het mooiste wat ik tot nu toe heb mee gemaakt. Ik heb daarna nog een half jaar junioren gereden, maar mijn motivatie was weg. Ik wilde net zoals alle kinderen uit mijn klas na school lekker spelen. Mijn ouders en ik hebben toen besloten om te stoppen met karten. Ik heb toen een jaar niet gekart, geen verplichtingen.

Prijzen

09-2020 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 8 uurs race Algemeen
08-2020 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 8 uurs race Sportklasse
2020 - 2e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Junioren
2020 - 3e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Algemeen
2019 - 5e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Algemeen
08-2019 - 1e plaats
DNRT Zandvoort 10 uurs race
2019 - 3e plaats
Ford Fiesta Sprint
Cup Junioren
2016
Ticket voor WK Minimax
2016 - 3e plaats
Minimax
2016 - 1e plaats
Minimax Rookie
2015 - 2e plaats
Micromax
2014 - 3e plaats
Micromax Rookie
0 X
Podium
0 X
P1
0 X
P2
0 X
P3